Derfor samler folk deres lån:

Har du mange forskellige lån? Det kan hurtigt blive uoverskueligt at skulle holde øje med at alle ens kreditorer får deres penge. Uanset om du har fem lån eller tyve lån, så skal de være betalt tilbage indenfor en bestemt tid. Der er mange danskere som er begyndt at samle alle deres lån under et stort lån, da det gør det hele mere uoverskueligt. Man har alt samlet et sted, og har kun en kreditorer at fokusere på. Det er forskelligt hvor mange fordele der er forbundet med at samle sine lån under et enkelt, da det bl.a. afhænger af hvem du vælger at samle lånene hos samt hvor mange lån du har i alt.

Det er meget forskelligt hvor folk vælger at samle deres lån. Der findes både fysiske banker samt online banker, man kan gå til. Basisbank er et eksempel på en af de online banker, man kan kontakte. Det er forskelligt hvad den enkelte tilbyder deres kunder hvis de samler deres lån hos dem, så derfor er det en god ide som låner at sammenligne flere udbydere med hinanden. På denne måde kan man vælge den bank, der bedst matcher ens behov. Coop Bank giver deres kunder en god rente og kræver ikke stiftelsesomkostninger eller yderligere gebyrer ved at samle lånene hos dem. Folk går typisk efter en lav rente, da dette er med til, at det godt kan svare sig at samle lånene under et fælles lån.

Hvem skal man låne af:

Det kan godt betale at samle alle sine lån under et, da der på de enkelte lån typisk er en høj rente. Man kan være heldig at få en rimelig rente på det hele, når man samler lånene et sted. Det er forskelligt fra det enkelte lån om der er gebyrer på det. Der er typisk gebyrer på de små online lån, da løbetiden er kort på disse lån. Hvis man har mange lån så kan selve gebyrerne udgøre en stor udgift. Der er bedre muligheder for at reducere gebyrerne, når man samler lånene. Det anbefales, at man sørger for at der månedligt bliver overført et beløb til de enkelte kreditorer. På denne måde er du sikker på ikke at glemme en kreditor en måned, da det hele kører helt automatisk.

Inden du siger ja til et tilbud om samlelån online, så kan det være en god ide at høre sin egen bank først. Det skader ikke at spørge, da man kun kan få et nej. Nogle banker vil gerne bibeholde deres kunder, og hvis de kan se mange fordele forbundet med at du samler dine lån hos dem, så vil de som regel gerne gå med til det. Om banken siger ja afhænger meget af om hvor mange lån man har samt hvor meget man skylder væk.