bil forsikring. Uforsikrede biler blive knust

Er du en af et i tyve bilister, der jævnligt kører uden forsikring? Du vil bedre pas – din bil kunne være overskriften for knuser og sendt ud til verdens største skrot aluminiumsværk i Kina!

Nye beføjelser nu tillade politiet at gribe, beslaglægge og knuse enhver bil fundet på vejen uden forsikring. En pilotordning blev introduceret i Durham sidste forår. Siden da, har politiet beslaglagt mere end 1.200 biler. Af de er ca. halvdelen blevet knust i tern og pakket til smeltning.

Operation Takeaway har som pilotordningen blev kendt, været sådan en stor succes, at politiet i hele Storbritannien entusiastisk polering op deres bugseringsbiler. Ordningen er nu understøttet af en ny Rigspolitiet database, der er understøttet af forsikringsbranchen. Det gør det muligt for politiet at kontrollere forsikring status for hver bil i Det Forenede Kongerige, mens de sidder i deres patruljevogn.

Nu hvis du er fanget rød afleveret uden Bilforsikring du er tvunget til at aflevere nøglerne til politiet på vejene. Der er ingen undtagelser – dette gælder for alle; Det gør ikke noget hvis det er bare en glemsom fejltagelse eller bevidst kørsel uden forsikring.

Så du bliver nødt til at få dine skøjter! Du har kun 14 dage til at producere en gyldig forsikring til politiet og indsamle din bil. Og andre omkostninger montere op. Før du kan samle din bil, du nødt til at betale omkostninger af emissionspræstationer recovery (omkring £105) og omkostninger for sikker opbevaring – og der kunne let beløber sig til £15 om dagen. Så hvis indsamler din bil til den 14. dag, kunne du være i for en regning for £315.

Og hvis du ikke genvinde din bil, off til knuser det går!

Under pilotordningen, var omkostningerne ved knusning bilerne delvist finansieret af direkte linje. De har skønnet, at Operation Takeaway forhindret op til 2,000 ulykker. Og mange af de biler beslaglagt af politiet blev fundet for at være un-trafiksikker.

En politi-talsmand sagde, “uforsikrede drivere er ofte skyld i mange andre lovovertrædelser. F.eks. har hverken kørekort eller MOT certifikat. Vi gør alt i vores magt for at få disse farlige og ulovlige drivere fra vores veje”.

Uforsikrede bilister er faktisk meget større problem end mange af os ville forvente. Transportministeriet har for nylig rapporteret, at 1 ud af 20 bilister regelmæssigt drive uden forsikring. Desuden opdaget forskning fra Sammenslutningen af britiske forsikringsselskaber at uforsikrede bilister er blandt de mest farlige på vejene. I gennemsnit forårsager de en ulykke hver seks måneder og er tre gange mere sandsynligt at blive dømt for kørsel uden omhu og opmærksomhed.

Og hvem betaler for disse uforsikrede ulykker? Vi gør! Den gennemsnitlige bil forsikringspræmie er indlæst af £30 til at dække udgifter til skader forårsaget af uforsikrede bilister. I hele Det Forenede Kongerige, der tilføjer op til en ekstra £500 millioner udbetalt hvert år af de lovlydige bilister!

Men det er ikke afslutningen af vores finansielle smerte. Hvis et uforsikret køretøj kolliderer ind i din bil, er det stadig registreret som en “skyld fordring” på din politik. Dette betyder, at du bliver nødt til at betale overskydende, når bilen er repareret og medmindre du har fået fordringer beskyttelse på din politik, din-Malus bonus vil tage en banke. Over en toårig periode, kan reduktion i din ingen krav bonus nemt koste £275 i højere præmier.

Skridt at tage biler fra vejene og knuse dem er blevet hilst velkommen af sammenslutningen af britiske forsikringsselskaber. ABI har længe kritiseret samarbejdsmeddelelsen af straf uddelte ved domstolene til uforsikrede bilister, men de vil stadig hårdere straffe. Lovovertrædere er typisk bøde kun £150-£200 – med tid til at betale – og dette er meget mindre end den gennemsnitlige bil forsikringspræmie. Det kan da ikke være sande retfærdighed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.